3 asiaa somejulkaisusta

Päivityksen 3 asiaa, joiden miettimiseen kannattaa käyttää hieman aikaa:

  1. Hyvä kuva, jossa voi olla sisällä kuvia ja tekstiä
  2. Teksti, joka tulee julkaisun tekstiosaan kuvan yhteyteen
  3. #hashtagit

Hyvän kuvan löytämisen haasteet

Onko sinulla valmis tuotekuva, jonka voit laittaa päivitykseen? Vai onko sinulla asiaa seuraajillesi ja tykkääjillesi, valmis teksti, jonka yhteyteen pitäisi löytää hyvä kuva? Koska kuvat eivät ole missä tahansa lisenssivapaita, kuvan voi ostaa tai ladata palvelusta, jossa mainostetaan ilmaisia kuvia.

Käyttämällä hakusanoja kuvapalvelussa, löydät helposti päivitykseesi sopivan kuvan. Katso Ilmaisia kuvia-artikkelini.

Itse kuvan kuvaaminen on tietysti kiva haaste ja monilla yrittäjillä välttämätöntä, jos markkinoi omia tuotteita. Olen kirjoittanut aiheesta artikkelin Mielenkiintoinen kuva. Tutustu siihen, jos otat suurimman osan kuvista itse.

Muutama sana mainostekstistä

Hyvä mainos voi olla visuaalisesti kiinnostava tai/ja muuten sisällöllisesti inspiroiva. 

  • Hauskoja juttuja? Tunteellisia sanoja? Mainospuheita? Tekstit voivat olla kaikkea sitä. 
  • Jos halua seuraajaltasi tai asiakkaaltasi jotakin, kehota häntä tekemään se. ”Varaa nyt”,”Katso sivultani”, ”Tule tutustumaan”, ”Tilaa nyt”, ”Seuraa minua somessa”…

#Hashtagit

Oletko koskaan miettinyt vaikkapa Instagramissa, mistä ihmeestä seuraajasi löytävät sinut? He toki voivat ystäviesi ystäviä, mutta enimmäkseen ihmiset seuraavat #hashtageja.

Mene Instagramissa hakukenttään ja kirjoita #yrittäjänelämää. Klikkaa auki #yrittäjänelämää ja näet kaikki sille #:lle tulleet päivitykset. Voit alkaa myös seurata kyseistä #:ä, jolloin saat kuvavirtaasi kyseiselle #:lle tulevat päivitykset. Ja kun käyt tykkäilemässä päivityksistä ja sivuista, jotka ovat sinun vertaistukiryhmääsi tai potentiaalisia asiakkaitasi, saat samalla mahdollisesti itsellesi seuraajia.

Myös Facebookissa voit etsiä tietylle #:lle merkittyjä julkaisuja, joten omaan facejulkaisuun kannattaa sisällyttää myös #hashtageja.

Lisää #hastageista täältä.

Vieritä ylös