Milloin on tehnyt riittävästi?

Päätin ottaa käyttöön kalenterin seuratakseni tekemisiäni, että osaan lopettaa ajoissa päivän työt ja voin seurata, olenko tehnyt niitä töitä päivän aikana, jotka kehittävät minua ja yritystäni. Ja paljonko ylipäätään teen asioita!

Teen hommia usein kotona tietokoneella, tapaan ihmisiä siellä sun täällä ja toisinaan koulutan pitkin Suomea. Sen lisäksi lähes aina opiskelen jotakin, joka kehittää minua työssäni. Silti tunsin riittämättömyyttä. 

Mikä on se mittari, jolla voisin seurata itseäni, kyselin. Koska merkitsin älypuhelimen kalenteriin ainoastaan tapaamiset ja koulutukset, päätin ostaa ison kalenterin, johon merkitsin myös päivänä aikana tehdyt työt. Siihen asti tein töitä, kuten niitä tuli eteen tehtäväksi sekä omia uusia projekteja, joita kehittelin viedäkseni yritystäni ja osaamistani eteenpäin. Kuten nyt vaikka viime viikkoina markkinointisuunnitelmat, uusien ohjelmien opettelu + ne perustyöt. 

Ja siitä se lähti. Katsoin kalenteria illalla seitsemän aikaan ja ymmärsin, että olin jo tehnyt tarpeeksi yhdelle päivälle. Viikonloppuja meni koulutusreissuilla viikon töiden lisäksi, joten opettelin sanomaan muille, että olen nyt viettämässä vapaata viikonloppua enkä lue sähköposteja, kuten normaalisti olin tehnyt myös viikonloppuisin ja hoitanut eteen tulevia ongelmia ja kysymyksiä viikonpäivästä riippumatta. 

Näin, että teen töitä riittävästi ja kalenterin avulla hahmotin paitsi tulevaisuuden töitä, myös tehtyjä töitä. Ja kykenin paremmin arvioimaan, olinko tehnyt niitä töitä, joihin minun kannattaa käyttää aikaani ja jotka ainakin pitkällä tähtäimellä auttaisivat minua työssäni. Ja koska maailma pyörii yhteistyöllä, on luotettava siihen, että oma jaksaminen palvelee myös muita. 

Merkitsin kalenteriin etukäteen vapaani. Jos olin ollut viikonlopun töissä, merkitsin vapaapäivän viikolle, jolloin pysyttelin erossa tietokoneesta ja sähköpostista. 

Maailma ei kaadu, jos en yhtenä päivänä vastaa sähköposteihin. Itse asiassa, jos lakkaisin tekemästä yhtään mitään, mitä tapahtuisi? Entä jos antaisin jonkun muun tehdä kaikki työni puolestani, vaikka yhden vuoden ajan, mitä tapahtuisi? En itse saisi paljoakaan palkkaa. Tiedän kuitenkin, että luovuus asustelee siellä missä aika pysähtyy. Keksisinkö jotakin uutta ja ihmeellistä? Löytäisinkö kätketyn kiven?

Tarina

Vieritä ylös