Jee, mä olen pomo!

Mitä hittoa nää tyypit mun ympärillä oikein meinaa? Yksi heittelee volttia vaikka on opastettu monta kertaa tekemään kärrynpyörää. Toisella on koko ajan kakat housussa vikinästä päätellen, vaikka yrityksen puolesta on tehty asiat parhaalla mahdollisella tavalla työntekijöiden etua ajatellen. Kolmas kulkee niin sanotusti omia polkujaan, tulee ja menee miten sattuu. Jumankekka mikä stressi! Onneksi muutama toimii omatoimisesti ja asianmukaisesti, ymmärtää myös yrityksen näkökulmaa ja yrittäjän vastuuta koko yrityksestä.

Eräänä päivänä yrittäjä ei enää ehdi palvella kaikkia asiakkaitaan yksin tai se ei ole mahdollista oman osaamisen kannalta ja hänen on palkattava apua. Siinä kohti yrittäjästä tulee esimies, joka laajentaa hänen työnkuvansa ihan eri svääreihin.

“Sture oli kuusikymppinen, ja hän oli itse perustanut menestyksekkään yrityksensä vuosia sitten. Sain tehtäväkseni haastatella häntä. Sturen melkein ensimmäinen kommentti oli, että hänen ympärillään oli pelkkiä idiootteja. Muistan naurahtaneeni, sillä se kuulosti huvittavalta.” Lainaus on kirjasta “Idiootit ympärilläni”, Thomas Erikson. “Esitin sen ainoan kysymyksen, jonka keksin: Kuka nämä kaikki idiootit oikein on palkannut?”

Jepulis. Kirja “Idiootit ympärilläni” on nimestään huolimatta asiallinen katsaus erilaisten ihmistyyppien maailmaan ja auttaa ymmärtämään monenlaisia toimintamalleja ja ajattelutapoja. Suosittelen ihan kaikille, joita kiinnostaa ihmistenvälisen kanssakäymisen helpottaminen työssä, asiakaspalvelussa ja yksityiselämässä.

Yrittäjä voi olla luonnostaan todella hyvä ihmistuntija: sopivan napakka, joka osaa ohjata laivaa tyynessä ja tuulessa. Ei liian lepsu eikä myöskään päsmäri, joka ei anna alaisilleen tilaa hengittää.

Jos tähänastinen elämänkokemus ei ole kuitenkaan kasvattanut yrittäjästä “hyvää tyyppiä” edes puolen porukan mielestä, voi alkaa harjoitella paremmaksi esimieheksi ja miksi ei alaiseksikin.

Onneksi kaikki on opittavissa. Empatiaa voi harjoitella menemällä toisen housuihin aina välillä ja tarkastelemalla maailmaa siitä suunnasta. Ja liian lepsu voi opetella pitämään ruorista kiinni.

Toisilla on pyrkimys esimiehiksi, toiset ajatuvat siihen ydinosaamisensa ohella, kuten pienyrittäjälle helposti käy. Voi olla hyvä esimies, vaikka ei olisi koulutusta tai kurja esimies, jolla on koulutus. Pienyrittäjä, joka vastaa kaikesta esimiestyöstä markkinointiin ja taloushallinnosta yrityksen kannattavuuteen, mahdollisesti omien muiden töidensä lisäksi, on tietysti oikea taituri, jos jokainen osa-alue toimii laajaa ihmisymmärrystä myöten. Kukkahattua nostan. Onneksi on koko elämä aikaa harjoitella, jos vain pysyy kaikesta huolimatta leivän syrjässä kiinni, kuten ennen vanhaan sanottiin.

Itse olen tullut siihen tulokseen, että hyvää voi syntyä monella tavalla. Eikä ihmisten kanssa toimeentulemiseen vaikuta niinkään “kemiat” vaan se, että miten osaa kohdata muita ihmisiä. Tämä pätee niin johtajiin kuin työtekijöihinkin. Ja on tietysti sitä helpompaa, mitä tietoisempia kaikki muutkin ympärillä ovat ihmisyyden metkuista.

XXX Tarina

Vieritä ylös