Tietoinen oleminen ja rauhoittuminen luonnossa

Mitä on tietoinen oleminen? Se on siinä paikassa, missä seisot, tuoksujen, äänien, maisemien ja tuntemusten tunnistamista. Kuuntelua keholla, mielellä ja korvilla. 

Verenpaineen on todettu laskevan jo 10:ssä minuutissa metsässä. Itseasiassa siihen ei tarvita sankkaa metsää ympärille, riittää muutama puu. 

Kesken työpäivän tai ihan milloin tahansa, voit käydä laskemassa verenpaineesi ja rauhoittumassa puuta vasten. Voit nojata siihen ja kuunnella ääniä ympärilläsi. Tuntea puun painon selkääsi vasten ja nauttia sen voimakkaasta rungosta, ja juurista, jotka ovat syvällä maassa tehden siitä vahvan maaneläjän. 

Tee aisteillasi harjoitus, jossa haistelet tietoisesti paikan tuoksuja, kuuntelet ääniä, tunnustelet käsilläsi puun pintoja ja lehtiä. Talvella voit ottaa käteesi lunta, haroa pajun oksia.

Kaiken ydin on siis kaikilla aisteilla läsnä oleva mieli ja keho, joka ottaa yhteyden meille luonnolliseen tilaan, yhteyteen muun luonnon kanssa.

Vedän ryhmille tietoisen läsnäolon hetkiä luonnossa ja metsässä. Voit tilata ohjauksen yritykselle, järjestölle tai vaikkapa kaveriporukalle.

Ota yhteyttä sähköpostilla ja kerro millainen ryhmä teillä olisi: aurinkopajatarina@gmail.com

Tarina Vauhkonen

Jykevä puu tarjoaa suojaa, henkistä ja fyysistä. Kun nojaat puuhun, saat oman osasi sen rauhasta.
Jykevä puu tarjoaa suojaa, henkistä ja fyysista.
Tiesitkö, että puilla on taito välittää viestejä toisilleen, kuten muillakin kasveilla?

Vastaa

Vieritä ylös